Ajuntament de Reus

L'ACTUALITAT DEL PARC


El Parc de Nadal de Reus obre portes aquest diumenge, 27 de desembre
Noticies

El Parc de Nadal de Reus obre portes aquest diumenge, 27 de desembre

El Parc de Nadal de Reus obre portes aquest diumenge, 27 de desembre

El Parc de Nadal de Reus obre portes entre el 27 de desembre i el 4 de gener al palau de fires i congressos amb el format d’èxit de les darreres edicions: les mateixes dates, activitat en jornades de tarda i plena ocupació de les instal·lacions. El Parc obrirà de 15:00h a 21:00 hores, excepte el 31 de desembre que tancarà a les 20:00h, i l’1 de gener que romandrà tancat.

El Parc no ha augmentat els preus de les entrades: el preu de l’entrada diària és de 5 euros, i dóna l’opció de la compra del bonus 5 per 22 euros, el bonus 10 per 40 euros i els tradicionals descomptes per famílies nombroses i monoparentals, grups, persones amb minusvalidesa i Carnet Jove.

L’Ajuntament ha reconsiderat la proposta de fixar en un euro el preu de l’entrada dels adults. L’entrada serà gratuïta per a tots ells. El Govern ha près aquesta decisió després de les converses mantingudes amb el grup municipal del Partit Popular i per atendre la petició de diversos col·lectius ciutadans.

La companyia municipal d’autobusos posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una frequüència de 30 minuts. Aquest servei funcionarà de 14:30 a 21:45h, del 27 de desembre al 3 de gener del 2 al 4 de gener. El 31 de desembre, quan el Parc tanca abans, l’últim servei de la línia serà a les 20:17h.

El fil conductor d’aquesta edició del Parc és l’Aigua, que ha inspirat a moltes de les entitats participants els seus tallers i propostes per enguany. L’aigua també ocuparà l’espai central del Parc de la mà de diferents propostes coordinades per Aigües de Reus, la divisió de l’empresa Reus Serveis Municipals, que mostraran diferents visions d’aquest element indispensable per a la vida.

El Parc ocuparà la totalitat de l’espai cobert disponible a l’interior de l’edifici, amb una superfície de 6.000m2. A més, mantindrà l’activitat exterior on el Gremi d’Atraccions de Fira de Catalunya tornaran a organitzar i coordinar de forma independent l’oferta de lleure complementaria per les famílies.

Els continguts del Parc comptaran aquesta edició amb la proposta de 42 entitats, i també la participació de diferents «empreses amigues» del Parc, activitats de regidories i altres organismes. Es completa una àmplia oferta de tallers lúdics i educatius, activitats d’aprenentatge, construcció, experimentació o de rol. En total sumen més de 80 activitats distribuïdes per grups d’edat que complementen el manteniment de propostes clàssiques com la ludoteca, el teatret o la zona esportiva pel que fa a l’interior del Parc i a l’exterior les atraccions que ofereixen una alternativa d’emocions lúdiques.

La rotació de les entitats participants forma part del model d’organització del Parc. Així, en aquesta edició, 5 entitats són de nova incorporació i procedeixen d’àmbits diversos com per exemple, l’Associació Cultural Catalano-rusa, amb una proposta de manualitats vinculades a la seva cultura.

En l’àmbit de les col·laboracions i patrocini, destaca la cuina del Parc on els nens podran sentir-se cuiners per un dia i gaudir de la realització de receptes i de la seva degustació posterior o les activitats de robòtica de la mà de Dynament. També repeteixen activitats d’èxit en edicions anteriors com el circuït de transit del Servei Català de Transit o el taller de construccions efímeres amb el taller de Kapla, on les construccions increïbles o mínimes faran que els nens amb els seus familiars puguin passar una bona estona.

L’essència del Parc es manté amb els espais emblemàtics com la zona d’esports, la ludoteca pels més petits —a la que continua participant la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística—, l’espai del Teatret del Parc, amb els contes, i les petites exhibicions i espectacles preparades per les entitats participants i es consolida les cercaviles vinculades als elements del seguici festiu petit.


Pavelló Olímpic Municipal, Carrer de Mallorca,1
43205 Reus

977 010 888

[email protected]