Ajuntament de Reus

L'ACTUALITAT DEL PARC


El Parc de Nadal de Reus obre portes centrat en el joc i el ball
Noticies

El Parc de Nadal de Reus obre portes centrat en el joc i el ball

El Parc de Nadal de Reus obre portes centrat en el joc i el ball

El Parc de Nadal de Reus, el més veterà de la demarcació, ha obert les portes de la 41ena edició aquest 27 de desembre amb el Joc i el Ball com a eixos temàtics. El Parc esdevé un any més l’escenari ideal perquè el període de vacances escolars ofereixi la possibilitat d’un lleure educatiu a les famílies reusenques i de les comarques veïnes. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d'Esports, Josep Cuerva, han presidit avui la inauguració de l'esdeveiment.

Més de 60 entitats, organismes i empreses participen activament al Parc per fer possibles les activitats de qualitat que singularitzen aquest esdeveniment i que responen a la diversitat d’interessos que poden tenir els infants. Es tracta d’entitats esportives, de lleure, culturals, festives i de veïns, entre d’altres, que aportaran els seus coneixements a l’oferta del Parc de Nadal.

Més de 6.000 metres quadrats i un amplia zona exterior
La ludoteca infantil, els tallers més plurals i les activitats esportives tornen a omplir la majoria dels espais del recinte de Fira Reus a Tecnoparc i es complementen amb actuacions, cercaviles i zona d’atraccions exteriors. Tot plegat es tradueix en més de 80 propostes diferents. Aquest any s’ha apostat per la consolidació de l’espai exterior amb ofertes atractives d’activitat i sense cost afegit per als usuaris del Parc desprès de valorar-ne positivament la novetat de l’edició anterior. Cal recordar que durant els últims anys les activitats exteriors amb els elements tradicionals de les fires d’atraccions suposaven un cost addicional pel públic assistent.

L’edició d’enguany torna a ocupar la totalitat de l’espai cobert interior disponible de Fira Reus, més de 6.000 metres quadrats i l’amplia zona exterior del recinte.

D’altra banda, les activitats  temàtiques de l’edició dedicades al Joc i en concret al Bàsquet en el marc de la Ciutat del Bàsquet Català i de Ball amb motiu de l’any Roseta Mauri tenen per una part unes pistes de bàsquet a l’exterior, oberta al joc de 3x3 i altres habilitats esportives i el teatre del Parc que aquesta edició amb la participació de Coordinadora de Danses tradicionals de Reus i de l’altra amb la Coordinadora de Dansa de Reus, compaginen tallers de les danses del seguici festiu i exhibicions dels grups petits d’aquest i d’altra les actuacions de les escoles Artis, Centre de Lectura i Escola Nuria Diez amb una amplia mostra de diferents modalitats artístiques.

Cap nen sense Joguina
La vessant solidària del Parc i l’atenció a la diversitat es consoliden d’una banda amb el servei d’acompanyament i suport  als visitants amb necessitats especials a que gaudeixin del Parc, mentre que les activitats desenvolupades per la Fundació Noelia, l’Associació Supera’t de persones amb TEA de Reus gaudeixen d’un espai per divulgar la seva tasca i també l’activitat del Càmping Serra de Prades que col·labora amb AFENOC amb les aportacions recollides al seu espai d’activitat.

En l’àmbit de la solidaritat, enguany el Parc col·labora amb la campanya que organitza la Cadena SER «Cap Nen sense Joguina» per la recollida solidària de joguines noves per distribuir en aquesta magnifica iniciativa amb gran trajectòria a nivell de Barcelona i que ara es vol consolidar també a la nostra ciutat

41 edició del Parc
El Parc de Nadal de Reus va néixer com una iniciativa de l’entitat Jove Cambra Internacional de Reus, en el marc de l’Any Internacional de la Infància declarat per la UNESCO l’any 1978.

L’organització i coordinació del Parc correspon actualment a la societat municipal Reus Esport i Lleure SA, que s’encarrega de la logística, el muntatge i el suport a les entitats, institucions, organismes i empreses que hi participen. De fet, la presència institucional i la vinculació de diferents espais patrocinats per empreses que volen associar el seu nom a un Parc pensat per atendre la infància i la família d’una manera diversa, inclusiva, entretinguda i divertida completen el conjunt de l’oferta.

Canvi de model en el preu de les entrades
Amb l’objectiu de trobar una fórmula més ponderada a l’hora d’aplicar les tarifes del parc, s’ha optat per rebaixar el preu de l’entrada dels infants de 5 a 3 euros (IVA Inclòs) i la d’aplicar el mateix preu als acompanyants amb el doble objectiu d’incentivar la presència de més infants i la de garantir un efectiu control d'accés i d’aforament al parc amb una totalitat d’usuaris que  contribueixin al seu equilibri pressupostari.

El Parc aplicarà descomptes per a membres de famílies nombroses, membres de famílies monoparentals, titulars de targeta acreditativa de persones amb discapacitat, titulars del Carnet Jove de la Generalitat, de la Targeta Jove de l’Ajuntament de Reus i Titulars de la Targeta Daurada, amb un import de 2,50 euros (IVA inclòs) i també per la compra de 10 o més entrades el preu establert es de 2,50 euros (IVA inclòs)

Horaris
El Parc obrirà les portes el divendres 27 de desembre fins al dissabte 4 de gener, de 15:00h a 21:00 h, excepte el 31 de desembre que tancarà a les 20:00 h i l’1 de gener, que estarà tancat.

Transport
Reus Transport posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14:30 a 21:45h, del 27 de desembre al 4 de gener. El 31 de desembre, quan el Parc tanca abans, l’últim servei de la línia serà a les 20:17h.

Aparcament soterrani
Les dues plantes d’aparcament soterrani, amb la gestió de la societat Municipal Reus Mobilitat i Serveis, suposen també una novetat, ja que aquest aparcament ofereix preus pública, amb un màxim de 2 euros el dia.


Pavelló Olímpic Municipal, Carrer de Mallorca,1
43205 Reus

977 010 888

[email protected]