Ajuntament de Reus

L'ACTUALITAT DEL PARC


El 40è Parc de Nadal de Reus obre portes el 27 de desembre centrat en el talent i la creativitat dels més joves
Noticies

El 40è Parc de Nadal de Reus obre portes el 27 de desembre centrat en el talent i la creativitat dels més joves

El 40è Parc de Nadal de Reus obre portes el 27 de desembre centrat en el talent i la creativitat dels més joves

El Parc de Nadal de Reus, el més veterà de la demarcació, obrirà les portes de la seva 40ena edició el 27 de desembre amb el Talent i la Creativitat com a eixos temàtics. El Parc de Nadal de Reus esdevé un any més l’escenari ideal perquè el període de vacances escolars ofereixi la possibilitat d’un lleure educatiu a les famílies reusenques i de les comarques veïnes.

Un total de 60 entitats, organismes i empreses participaran activament al Parc per fer possibles les activitats de qualitat que singularitzen aquest esdeveniment i que responen a la diversitat d’interessos que poden tenir els infants. Es tracta d’entitats esportives, de lleure, culturals, festives i de veïns, entre d’altres, que aportaran els seus coneixements a l’oferta del Parc de Nadal.

Com a fil conductor, totes les propostes buscaran estimular el talent natural i la creativitat que es troba a cada infant perquè desplegui les seves capacitats i habilitats de manera positiva.

Més de 6.000 metres quadrats i nova zona exterior
En aquest sentit, la ludoteca infantil, els tallers i les activitats esportives tornaran a omplir la majoria dels espais del recinte de FiraReus a Tecnoparc i es complementaran amb actuacions, cercaviles i zona d’atraccions exteriors. Tot plegat es traduirà en més de 80 propostes diferents. Precisament, la gran novetat d’enguany és la oferta d’activitats a l’exterior, que inclouran tres activitats molt atractives com són: un passeig en ponis, gaudir d’un circuit de karts i d’un circuit de patinets elèctrics.

L’edició d’enguany ocuparà la totalitat de l’espai cobert interior disponible de Fira Reus, més de 6.000 metres quadrats.

D’altra banda, dues de les activitats més destacades d’aquesta edició seran un espai dedicat a la Ciutat del Bàsquet Català (que s’organitzarà a Reus durant l’any 2019) i un altre dedicat al Reus Talent, on els nens i nenes podran gaudir ballant i cantant com estrelles i que es farà en col·laboració amb Canal Reus TV.

40 anys
El Parc de Nadal de Reus va néixer com una iniciativa de l’entitat Jove Cambra Internacional de Reus, en el marc de l’Any Internacional de la Infància declarat per la UNESCO l’any 1978.

L’organització i coordinació del Parc correspon actualment a la societat municipal Reus Esport i Lleure SA, que s’encarrega de la logística, el muntatge i el suport a les entitats, institucions, organismes i empreses que hi participen. De fet, la presència institucional i la vinculació de diferents espais patrocinats per empreses que volen associar el seu nom a un Parc pensat per atendre la infància i la família d’una manera diversa, inclusiva, entretinguda i divertida completen el conjunt de l’oferta.

Un Parc Solidari i que atén a la diversitat
El Parc disposa d’un servei d’acompanyament a la diversitat, en concret i des de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus el parc disposa d’un equip de monitors que ofereixen la possibilitat d’acompanyar als visitants amb necessitats especials a que gaudeixin del Parc.

En l’apartat solidari aquesta edicióó la Fundació Noelia tornarà a disposar d’un espai, en el qual es farà recollida de taps a benefici de la recerca sobre la malaltia de la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI.  Els assistents al Parc podran aportar els seus taps solidaris i participar en el sorteig d’una sortida familiar a la neu, per gentilesa d’Esquiades.com,     www.esquiades.com, i de l’estació de Boí Taüll.

D’altra banda, el Càmping Serra de Prades, que s’ha convertit en un indispensable al Parc, sorteja un cap de setmana a un bungalow i 4 sopars al restaurant Els Ceps, per tots aquells que aportin 1 euro que anirà íntegre a la fundació Jeb Andrews www.jebandrews.fundation. Aquesta fundació, mitjançant la música, té com a objectiu la recerca de recursos destinats a la lluita contra el càncer infantil (AFANOC) i a donar suport a les famílies en l’acompanyament d’aquesta terrible malaltia.

Jordi Cervera, regidor d’Esports i president de RELLSA, ha destacat l’esforç municipal que un any més es porta a terme per mantenir el nivell de qualitat del Parc de Nadal així com l’entusiasme de les entitats per participar-hi amb les seves propostes i la importància de la col·laboració de les empreses que seran presents al Parc.

Tarifes
El Parc de Nadal 2018-2019 no augmenta les tarifes de les entrades (per a nens a partir de 2 i fins als 14 anys): l’entrada diària és a 5 euros; el bonus 5 a 22 euros; el bonus 10 a 40 euros i els tradicionals descomptes a per famílies nombroses i monoparentals, grups, persones amb discapacitat i titulars del Carnet Jove, que surten a 4 euros.

Horaris
El Parc obrirà les portes el dijous 27 de desembre fins al divendres 4 de gener, de 15:00 a 21:00 h, excepte el 31 de desembre que tancarà a les 20:00 h i l’1 de gener, que estarà tancat.

Transport
Reus Transport posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14:30 a 21:45h, del 27 de desembre al 4 de gener. El 31 de desembre, quan el Parc tanca abans, l’últim servei de la línia serà a les 20:17h.


Pavelló Olímpic Municipal, Carrer de Mallorca,1
43205 Reus

977 010 888

[email protected]