Ajuntament de Reus

L'ACTUALITAT DEL PARC


El Parc de Nadal tanca portes després de vuit intensos dies d'activitats formatives i lúdiques
Noticies

El Parc de Nadal tanca portes després de vuit intensos dies d'activitats formatives i lúdiques

El Parc de Nadal tanca portes després de vuit intensos dies d'activitats formatives i lúdiques

El Parc de Nadal de Reus ha tancat portes aquest dilluns, 4 de gener a les 21:00 h, després de vuit intensos dies d'activitats lúdiques i formatives adreçades especialment a infants i joves. Pendents del tancament de les xifres definitives, el nombre de visitants es situarà en nivells similars als últims anys. La participació de 42 entitats, amb més de 80 activitats diferents, i 582 persones mobilitzades diàriament per facilitar les tasques organitzatives, han estat factors decisius per assolir els objectius marcats per aquesta edició.

Segons el regidor d'Esports, Joaquim Enrech, aquesta edició del Parc s'ha revelat com un magnífic complement de l'àmplia oferta d'entreteniment i espectacles que s'ha organitzat a Reus amb motiu de la campanya de Nadal. En aquest sentit, ha afegit Enrech, el Parc “ha mantingut els índexs d'ocupació als espais de l'edifici de Tecnoparc i la qualitat de les activitats, de manera que podem dir que el Parc està consolidat i amb una gran fidelitat del públic”.

L'assistència de públic ha estat regular durant tots els dies d'obertura, amb el diumenge 3 de gener com a jornada amb més afluència de públic en la franja horària de 17:30 a 20:00 h. En total, i a falta de tancar les dades definitives, el Parc haurà rebut més de 30.000 visitants, entre els quals ha destacat el públic familiar. Aquesta edició del Parc ha reduït la franja de pagament als infants de més de 24 mesos i fins als 14 anys, modalitat en la qual s'han registrat més de 9.000 assistents.

L'aigua, fil conductor
El fil conductor d’aquesta edició del Parc ha estat l’Aigua, que ha inspirat a moltes de les entitats participants els seus tallers i propostes per enguany. L’aigua també ha ocupat l’espai central del Parc de la mà de diferents propostes coordinades per Aigües de Reus, la divisió de l’empresa Reus Serveis Municipals, que han mostrat diferents visions d’aquest element indispensable per a la vida.

El Parc ha ocupat la totalitat de l’espai cobert disponible a l’interior de l’edifici, amb una superfície de 6.000m2. A més, ha mantingut l’activitat exterior on el Gremi d’Atraccions de Fira de Catalunya ha tornat a organitzar i coordinar de forma independent l’oferta de lleure complementària per les famílies.

Els continguts del Parc han incorporat aquesta edició propostes de 42 entitats, i també la participació de diferents «empreses amigues» del Parc, activitats de regidories i altres organismes. L'oferta s'ha completat amb un ampli ventall de tallers lúdics i educatius, activitats d’aprenentatge, construcció, experimentació o de rol. En total sumen més de 80 activitats distribuïdes per grups d’edat que han complementat el manteniment de propostes clàssiques com la ludoteca, el teatret o la zona esportiva, pel que fa a l’interior del Parc. A l’exterior les atraccions han ofert una alternativa d’activitats lúdiques.

La rotació de les entitats participants forma part del model d’organització del Parc. Així, en aquesta edició, 5 entitats eren de nova incorporació i procedien d’àmbits diversos, com per exemple l’Associació Cultural Catalano-russa, amb una proposta de manualitats vinculades a la seva cultura.

En l’àmbit de les col·laboracions i patrocini, destaca la cuina del Parc, on els nens han pogut sentir-se cuiners per un dia i gaudir de la realització de receptes i de la seva degustació posterior, o les activitats de robòtica de la mà de Dynament. També han repetit activitats d’èxit en edicions anteriors com el circuït de trànsit del Servei Català de Trànsit o el taller de construccions efímeres amb el taller de Kapla, on les construccions increïbles o mínimes han fet que els nens amb els seus familiars hagin pogut passar una bona estona.

L’essència del Parc s'ha mantingut amb els espais emblemàtics com la zona d’esports, la ludoteca pels més petits —en què continua participant la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística—, l’espai del Teatret del Parc, amb els contes, i les petites exhibicions i espectacles preparades per les entitats participants i s'han consolidat les cercaviles vinculades als elements del seguici festiu petit.


Pavelló Olímpic Municipal, Carrer de Mallorca,1
43205 Reus

977 010 888

[email protected]