Ajuntament de Reus

L'ACTUALITAT DEL PARC


Talent, creativitat, bàsquet i participació ciutadana fan bullir d’activitat el Parc de Nadal 2018-2019
Noticies

Talent, creativitat, bàsquet i participació ciutadana fan bullir d’activitat el Parc de Nadal 2018-2019

Talent, creativitat, bàsquet i participació ciutadana fan bullir d’activitat el Parc de Nadal 2018-2019

El Parc de Nadal de Reus, el més veterà de la demarcació, ha obert les portes de la 40ª edició aquest dijous amb el Talent i la Creativitat com a eixos temàtics. A més, el bàsquet i la participació ciutadana tenen un protagonisme especial amb motiu de la Ciutat del Bàsquet Català 2019 i de l’inici del procés de Pressupostos participatius 2019 el dia 2 de gener, quan al mateix Parc ja es podran conèixer i votar tots els projectes seleccionats en aquesta convocatòria. 

L’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Jordi Cervera, han presidit aquest dijous la inauguració oficial del 40è Parc de Nadal de Reus. Aquest acte ha servit per presentar l’acord amb la Fundació del Bàsquet Català i la Federació Catalana de Basquetbol pel qual Reus serà la Ciutat del Bàsquet Català durant tot l’any 2019. L'alcalde i el president de la Fundació i de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, han signat el conveni de col·laboració. 

L'acte de signatura de l'acord ha estat apadrinat pels exjugadors de bàsquet del FC Barcelona Audie Norris i Roger Esteller, que també han acompanyat la inauguració oficial del Parc de Nadal de Reus 2018-2019. L'exjugador nordamericà ha donat per inaugurat el Parc durant un breu parlament a l'espai "Reus Talent" del Parc.

Ciutat del Bàsquet Català 2019
La ciutat de Reus ha estat designada Ciutat del Bàsquet Català 2019, segons han confirmat aquest dijous la Fundació del Bàsquet Català i la Federació Catalana de Bàsquet amb la signatura del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Reus. L'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d'Esports, Jordi Cervera, han agraït als responsables d'aquestes entitats la confiança en Reus i han avançat alguns detalls dels esdeveniments que s'han programat per a l'any vinent a l'entorn d'aquest esport, que és un dels més arrelats a la ciutat, el segon en nombre de llicències federades o escolars al municipi i el primer esport entre la població femenina.

El president de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, ha destacat la bona proposta que ha ofert Reus tant pel que fa a activitats programades com quant a instal·lacions i escenaris en què es desenvoluparan. A la presentació també hi ha assistit el vocal de la Fundació i de la Federació Catalana, Jordi Llaberia, així com representants de diferents clubs i entitats que participaran durant tot l'any en els esdeveniments.

Des de la Fundació i la Federació també s’ha recordat que el fet d’ostentar aquesta distinció permet a la ciutat designada tenir prioritat per davant de qualsevol altra a l’hora de sol·licitar acollir qualsevol dels tornejos que es promouen des d’aquestes entitats.

L'alcalde ha remarcat la tradició de la pràctica del bàsquet a Reus i ha destacat que la Ciutat del Bàsquet Català 2019 serà en gran part possible per la implicació dels clubs i entitats, com ara el Reus Deportiu, el Ploms, el Pare Manyanet, La Salle, el Joan Rebull, el Puigcerver, el Club Bàsquet cadira de rodes Costa Daurada i el Consell Esportiu del Baix Camp, a tots els quals ha agraït la seva participació i compromís amb aquesta iniciativa.

A la ciutat de Reus hi ha a hores d'ara 502 dones federades i 477 homes federats. La resta de llicències són escolars o de competició de lleure, fins a un total de 1.717 persones (1.016 homes i 701 dones).

Pressupostos participatius 2019
El Parc de Nadal 2018-2019 també representa un escenari molt adequat per recordar al conjunt de la ciutadania la vigència d’un nou procés de Pressupostos participatius 2019, que permetran a la ciutadania decidir directament com s’invertiran 750.000 euros del pressupost municipal d’inversions.

L’estand dels Pressupostos participatius al Parc de Nadal informa de tots els projectes que han passat a la fase final i que a partir del dia 2 de gener es poden votar allà mateix o bé a través del portal virtual específic. De fet, aquest Parc de Nadal es portaran a terme dos esdeveniments relacionats amb els Pressupostos participatius els dies 2 i 3 de gener:

Dia 2 de gener
Amb motiu de l'inici de la fase de votacions dels Pressupostos Participatius 2019, la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència organitza un acte de votació el dimecres 2 de gener a les 18:30 h a l'estand de la regidoria al Parc de Nadal, on hi haurà disponible tota la informació dels 60 projectes que es poden escollir. Estan convidades a votar totes les persones majors de 14 anys empadronades a Reus. Les 25 primeres persones que s'acostin a l'estand a votar seran obsequiades amb dues polseres de Visit Reus.

Dia 3 de gener
A les 18:30 h al Teatret del Parc de Nadal es presentaran a la ciutadania dos dels projectes que van sortir escollits en els Pressupostos Participatius 2018, i que entraran en licitació les properes setmanes. Es tracta dels projectes de Parc de les Famílies i d'Elements Adaptats als Parcs Infantils. Amb aquest acte es donarà a conèixer a la ciutadania que hi estigui interessada com s'han concretat les dues propostes i de quina manera la canalla de la ciutat, i les famílies en general, se'n veuran beneficiades quan estiguin enllestits.

El Parc de Nadal, en marxa
Un total de 60 entitats, organismes i empreses participen activament al Parc de Nadal per fer possibles les activitats de qualitat que singularitzen aquest esdeveniment i que responen a la diversitat d’interessos que poden tenir els infants. Es tracta d’entitats esportives, de lleure, culturals, festives i de veïns, entre d’altres, que aportaran els seus coneixements a l’oferta del Parc de Nadal fins al dia 4 de gener.

Com a fil conductor, totes les propostes buscaran estimular el talent natural i la creativitat que es troba a cada infant perquè desplegui les seves capacitats i habilitats de manera positiva.

Més de 6.000 metres quadrats i nova zona exterior
En aquest sentit, la ludoteca infantil, els tallers i les activitats esportives tornaran a omplir la majoria dels espais del recinte de FiraReus a Tecnoparc i es complementaran amb actuacions, cercaviles i zona d’atraccions exteriors. Tot plegat es traduirà en més de 80 propostes diferents. Precisament, la gran novetat d’enguany és l'oferta d’activitats a l’exterior, que inclouran tres activitats molt atractives com són: un passeig en ponis, gaudir d’un circuit de karts i d’un circuit de patinets elèctrics.

L’edició d’enguany ocuparà la totalitat de l’espai cobert interior disponible de Fira Reus, més de 6.000 metres quadrats.

D’altra banda, dues de les activitats més destacades d’aquesta edició seran un espai dedicat a la Ciutat del Bàsquet Català 2019 i un altre dedicat al Reus Talent, on els nens i nenes podran gaudir ballant i cantant com estrelles i que es farà en col·laboració amb Canal Reus TV.

40 anys
El Parc de Nadal de Reus va néixer com una iniciativa de l’entitat Jove Cambra Internacional de Reus, en el marc de l’Any Internacional de la Infància declarat per la UNESCO l’any 1978.

L’organització i coordinació del Parc correspon actualment a la societat municipal Reus Esport i Lleure SA, que s’encarrega de la logística, el muntatge i el suport a les entitats, institucions, organismes i empreses que hi participen. De fet, la presència institucional i la vinculació de diferents espais patrocinats per empreses que volen associar el seu nom a un Parc pensat per atendre la infància i la família d’una manera diversa, inclusiva, entretinguda i divertida completen el conjunt de l’oferta.

Un parc solidari i que atén a la diversitat
El Parc disposa d’un servei d’acompanyament a la diversitat, en concret i des de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus el parc disposa d’un equip de monitors que ofereixen la possibilitat d’acompanyar als visitants amb necessitats especials a que gaudeixin del Parc.

En l’apartat solidari aquesta edició la Fundació Noelia tornarà a disposar d’un espai, en el qual es farà recollida de taps a benefici de la recerca sobre la malaltia de la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI.  Els assistents al Parc podran aportar els seus taps solidaris i participar en el sorteig d’una sortida familiar a la neu, per gentilesa d’Esquiades.com, www.esquiades.com, i de l’estació de Boí Taüll.

D’altra banda, el Càmping Serra de Prades, que s’ha convertit en un indispensable al Parc, sorteja un cap de setmana a un bungalow i 4 sopars al restaurant Els Ceps, per tots aquells que aportin 1 euro que anirà íntegre a la fundació Jeb Andrews www.jebandrews.fundation. Aquesta fundació, mitjançant la música, té com a objectiu la recerca de recursos destinats a la lluita contra el càncer infantil (AFANOC) i a donar suport a les famílies en l’acompanyament d’aquesta malaltia.

Jordi Cervera, regidor d’Esports i president de RELLSA, ha destacat l’esforç municipal que un any més es porta a terme per mantenir el nivell de qualitat del Parc de Nadal així com l’entusiasme de les entitats per participar-hi amb les seves propostes i la importància de la col·laboració de les empreses que seran presents al Parc.

Tarifes
El Parc de Nadal 2018-2019 no augmenta les tarifes de les entrades (per a nens a partir de 2 i fins als 14 anys): l’entrada diària és a 5 euros; el bonus 5 a 22 euros; el bonus 10 a 40 euros i els tradicionals descomptes a per famílies nombroses i monoparentals, grups, persones amb discapacitat i titulars del Carnet Jove, que surten a 4 euros.

Horaris
El Parc obrirà les portes el dijous 27 de desembre fins al divendres 4 de gener, de 15:00 a 21:00 h, excepte el 31 de desembre que tancarà a les 20:00 h i l’1 de gener, que estarà tancat.

Transport
Reus Transport posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14:30 a 21:45h, del 27 de desembre al 4 de gener. El 31 de desembre, quan el Parc tanca abans, l’últim servei de la línia serà a les 20:17h.


Pavelló Olímpic Municipal, Carrer de Mallorca,1
43205 Reus

977 010 888

[email protected]