Ajuntament de Reus

L'ACTUALITAT DEL PARC


Torna el Parc de Nadal amb gairebé un centenar d’activitats per gaudir de les vacances escolars
Noticies

Torna el Parc de Nadal amb gairebé un centenar d’activitats per gaudir de les vacances escolars

Torna el Parc de Nadal amb gairebé un centenar d’activitats per gaudir de les vacances escolars

El Parc de Nadal de Reus, el més veterà de la demarcació, tornarà a obrir portes després de dos anys d’aturada per la pandèmia a les instal·lacions de FiraReus, al Tecnoparc, del 27 de desembre al 4 de gener, en horari de 15h a 21h. Com a novetat, aquest any es tancarà el 31 de desembre i s’obrirà el diumenge 1 de gener en horari de 16h a 21h. El regidor d'Esports, Josep Cuerba, ha presentat avui, 21 de desembre, en roda de premsa la proposta d’enguany que inclou gairebé un centenar d’activitats.

“És un goig recuperar el Parc de Nadal amb una àmplia oferta d’activitats que posa de manifest el seu esperit lúdic i didàctic i amb la implicació del teixit associatiu, el que ens fa un clar referent a tot Catalunya”, ha afirmat el regidor. El Parc és l’escenari ideal perquè el període de vacances escolars ofereixi la possibilitat d’un lleure educatiu a les famílies reusenques i de les comarques veïnes.

Més de 60 entitats, empreses i organismes participen activament en el Parc de Nadal per fer possibles les activitats de qualitat que singularitzen aquest esdeveniment i que responen a la diversitat d’interessos que poden tenir els infants. Les entitats esportives, de lleure, culturals, festives i de veïns, entre d’altres, aportaran els seus coneixements a l’oferta del Parc de Nadal, bé als espais físics de les entitats o amb les actuacions que tindran lloc al Teatret.

Més de 6.000 metres quadrats i un amplia zona exterior

La ludoteca infantil, els tallers més plurals i les activitats esportives tornen a omplir la majoria dels espais del recinte de Fira Reus al Tecnoparc i es complementen amb actuacions, cercaviles i zona d’atraccions exteriors. Tot plegat es tradueix en prop d’un centenar de propostes diferents. Aquest any es continua apostant per la consolidació de l’espai exterior amb ofertes atractives d’activitat i sense cost afegit per als usuaris del Parc.

L’edició d’enguany torna a ocupar la totalitat de l’espai cobert interior disponible de Fira Reus, més de 6.000 metres quadrats i l’amplia zona exterior del recinte.

Atenció a la diversitat

La vessant solidària del Parc i l’atenció a la diversitat es consoliden d’una banda amb el servei d’acompanyament i suport als visitants amb necessitats especials perquè gaudeixin del Parc i amb la participació d’entitats com l’Associació Supera’t de persones amb TEA de Reus, i el Càmping Serra de Prades en col·laboració amb AFENOC, que gaudiran d’un espai per divulgar la seva tasca.

En  l’edició d’enguany hi haurà dues jornades de l’Hora Tranquil·la. Serà els dies 29 de desembre i 2 de gener, de 15h a 16h, per poder experimentar durant una hora amb el mínim de soroll, música i il·luminació, i reduir així l'estrès que provoca el tràfec dels esdeveniments a diferents col·lectius.

En l’àmbit de la solidaritat, enguany el Parc col·labora un cop més amb la campanya que organitza la Cadena SER «Cap Nen sense Joguina» per la recollida solidària de joguines noves.

42a edició del Parc

El Parc de Nadal de Reus va néixer com una iniciativa de l’entitat Jove Cambra Internacional de Reus, en el marc de l’Any Internacional de la Infància declarat per la UNESCO l’any 1978.

L’organització i coordinació del Parc correspon actualment a la societat municipal Reus Esport i Lleure SA, que s’encarrega de la logística, el muntatge i el suport a les entitats, institucions, organismes i empreses que hi participen. De fet, la presència institucional i la vinculació de diferents espais patrocinats per empreses que volen associar el seu nom a un Parc pensat per atendre la infància i la família d’una manera diversa, inclusiva, entretinguda i divertida completen el conjunt de l’oferta.

Entrada general

Els preus seran els mateixos que els de la darrera edició, la de 2019. Una entrada general a 3 euros (IVA inclòs), i entrada gratuïta pels nadons menors de 2 anys. Amb això es vol incentivar  la presència de més infants i garantir un efectiu control d’accés i d’aforament al parc. Enguany es podran adquirir les entrades de manera online al portal inscripcions.reus.cat

El Parc aplicarà descomptes per a membres de famílies nombroses, membres de famílies monoparentals, titulars de targeta acreditativa de persones amb discapacitat, titulars del Carnet Jove de la Generalitat, de la Targeta Jove de l’Ajuntament de Reus i Titulars de la Targeta Daurada, amb un import de 2,50 euros (IVA inclòs) i també per la compra de 10 o més entrades el preu establert es de 2,50 euros (IVA inclòs)

Horaris

El Parc obrirà les portes el dimarts 27 de desembre fins al dissabte 4 de gener, de 15:00h a 21:00 h, excepte el 31 de desembre que estarà tancat, i l’1 de gener amb l’horari de 16h a 21h.

Transport

Reus Transport posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14:30 a 21:45h, del 27 de desembre al 4 de gener.


Pavelló Olímpic Municipal, Carrer de Mallorca,1
43205 Reus

977 010 888

[email protected]